Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  • Snijd de twee uien en bloemkool in grove stukken.
  • Doe wat kokosolie in een steelpannetje en voeg hier de uien en bloemkool aan toe.
  • Laat de uien even kort fruiten totdat je de andere ingrediënten toevoegt.
  • Voeg dan een half blikje kokosroom, het bouillionpoeder en de kruiden toe.
  • Pureer de soep met de staafmixer en zet opnieuw op het vuur.
  • Voeg al roerend, beetje bij beetje, het water toe, totdat de soep de gewenste dikte heeft.
  • Bak ondertussen het ontbijtspek uit.
  • Snijd het uitgebakken ontbijtspek, de tomaat, groene paprika, bosui en peterselie in stukjes.
  • Rooster kort de pijnboompitjes.
  • Opdienen maar! Doe de bloemkoolsoep in een soepkom en garneer met de gewenste toppings.

Lekker als voorgerecht met lijnzaadcrackers of glutenvrij stokbrood. Serveer met spek-kruidenboter. Eet smakelijk!



Product Id/EAN: 2545
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Kerstmis
Beschikbaarheid: Controleer via de link