Bereidingswijze
- Snijd de twee uien en bloemkool in grove stukken.
- Doe wat kokosolie in een steelpannetje en voeg hier de uien en bloemkool aan toe.
- Laat de uien even kort fruiten totdat je de andere ingrediënten toevoegt.
- Voeg dan een half blikje kokosroom, het bouillionpoeder en de kruiden toe.
- Pureer de soep met de staafmixer en zet opnieuw op het vuur.
- Voeg al roerend, beetje bij beetje, het water toe, totdat de soep de gewenste dikte heeft.
- Bak ondertussen het ontbijtspek uit.
- Snijd het uitgebakken ontbijtspek, de tomaat, groene paprika, bosui en peterselie in stukjes.
- Rooster kort de pijnboompitjes.
- Opdienen maar! Doe de bloemkoolsoep in een soepkom en garneer met de gewenste toppings.
Lekker als voorgerecht met lijnzaadcrackers of glutenvrij stokbrood. Serveer met spek-kruidenboter. Eet smakelijk!
Product Id/EAN: 2545
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Kerstmis
Beschikbaarheid: Controleer via de link