Cinnamon rolls met chocolade-bananenijs

Cinnamon rolls met chocolade-bananenijs

Benodigdheden:

Geen bijzonderheden.

Bereidingswijze

  • Snijd de bananen in plakjes en leg in de vriezer, voor minstens 3 uur.
  • Meng de pannenkoekenmix met de psylliumvezels en een snuf zout.
  • Klop, in een andere schaal, de eieren los, met de lauwwarme amandelmelk, water en kokosbloesemsuiker. Voeg dit geheel beetje bij beetje toe aan het pannenkoekmengsel. Kneed dit tot een stevige deegbal. Is het geheel te plakkerig/nat? Voeg dan wat meel toe. Is het deeg te droog? Voeg dan extra vocht toe, in de vorm van amandelmelk, water of een eitje.
  • Leg de deegbal in de koelkast om uit te harden, bij voorkeur voor minimaal één uur.
  • Rol vervolgens de deegbal uit tot een rechthoek. Snijd met een mesje de rechthoek uit tot meerdere lange plakken. Houd qua breedte 5 á 7 centimeter aan per plak.
  • Verwarm in een pannetje de kokosolie. Smeer de plakken in met de gesmolten kokosolie. Houd een klein beetje over om straks de cinnamon rolls mee te in smeren.
  • Meng in een schaaltje de kokosbloesemsuiker met de kaneel. Verdeel dit over de plakken, bovenop de kokosolie.
  • Rol nu voorzichtig de plakken op. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer de rolletjes met de overgebleven gesmolten kokosolie in. Bestrooi eventueel met wat extra kokosbloesemsuiker en/of kaneel.
  • Bak de cinnamon rolls in het midden van de oven, voor zo'n 20 minuten op 180 graden, goudbruin. Houd de cinnamon rolls tussentijds goed in de gaten.
  • Het is de hoogste tijd voor het maken van het bananenijs. Doe de bevroren plakjes banaan met een scheutje amandelmelk in de keukenmachine, mix net zolang tot een dik mengsel ontstaat. Roer de stukjes pure chocolade door het ijs heen (en, optioneel: om het ijs nog lekkerder te maken: meng het merg van een vanillestokje door het chocolade-bananenijs.
  • Serveer de cinnamon roll met het chocolade-bananenijs en wat seizoensfruit.

Tips:

Gebruik eventueel een ijsmachine, in plaats van een keukenmachine.


Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 3137
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Tussendoortjes & snacks
Beschikbaarheid: Controleer via de link