Crackers met zelfgemaakte amandelpasta en choco-energieballetjes

Crackers met zelfgemaakte amandelpasta en choco-energieballetjes

Benodigdheden:

Keukenmachine of een zeer krachtige blender

Bereidingswijze:

  • Maak de amandelpasta door de amandelmeel fijn te malen in een keukenmachine of een zeer krachtige blender. Maal net zolang totdat er een gladde amandelpasta ontstaat; dit duurt zon 5 tot 10 minuten. Schraap zo nu en dan tijdens het malen de randen van de keukenmachine vrij. Geen zin om te wachten totdat de natuurlijke olie van de amandelen vrijkomt? Voeg dan beetje bij beetje, bijvoorbeeld, gesmolten kokosolie toe. 
  • Week allereerst de dadels in wat warm water voor zon 5 minuten. Spoel daarna de dadels nog even kort af onder de kraan.
  • Doe voor de energieballetjes alle ingrediënten, behalve de zonnebloempitten en amandelen, in de keukenmachine. Maal dit tot een stevige bal. Is het geheel te droog? Voeg dan wat gesmolten kokosolie of eventueel extra (geweekte) dadels toe. Te plakkerig? Voeg dan extra amandelmeel toe. Dit is ook het moment om te proeven en eventueel aan te passen naar smaak. 
  • Hak de amandelen in grove stukken. Kneed dit, samen met de zonnebloempitten, door de bal. 
  • Rol er vervolgens balletjes van (ongeveer ter grote van een pingpongbal) en zet voor een uur in de koelkast. 

Tips:

Maak de amandelpasta net wat specialer door gekarameliseerde amandelstukjes door de amandelpasta te mengen. Hak de amandelen fijn en meng hier een vloeibare zoetstof naar keuze toe (zoals honing, ahorn-, agavesiroop). Laat dit op laag vuur langzaam karamelliseren. Voeg de afgekoelde gekarameliseerde amandelstukjes vervolgens toe aan de amandelpasta.

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 2990
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Ontbijt
Beschikbaarheid: Controleer via de link