Dagje geen vlees falafelbowl met quinoa

Dagje geen vlees falafelbowl met quinoa

Benodigdheden:

Keukenmachine.

Bereidingswijze

  • Week de kikkererwten een dag van te voren en kook ze vervolgens gaar.
  • Kook de quinoa, met één bouillonblokje, volgens de instructies op de verpakking
  • Pel en snijd de uien en knoflook in grove stukken. 
  • Doe de kikkererwten, samen met de gesneden ui en knoflook, quinoameel, komijnzaad, snufje zeezout en sesamzaad in een keukenmachine. Blend dit tot een geheel. Is het deeg te droog? Voeg dan scheutje voor scheutje wat water en/of olie toe. Is het juist te nat? Voeg dan wat extra quinoameel toe. 
  • Rol vervolgens van dit geheel balletjes of kleine burgertjes, ongeveer ter grootte van een pingpongballetje. 
  • Verhit in een koekenpan een flinke lepel kokosolie. Bak de falafelballetjes op middelhoog vuur gaar en knapperig. 
  • Snijd de Romatomaatjes in vieren en de paprikas in kleine blokjes.
  • Roer de quinoa, Romatomaatjes, paprika, veldsla, sesamzaad en olijfolie door elkaar en serveer met de falafelballetjes. Breng het eventueel verder op smaak met zwarte peper, verse koriander of munt.

Tips:

Serveer de falafelballetjes eventueel met een goede dot yoghurtdip (plantaardige yoghurt indien gewenst).

Dit is ook een ideale maaltijd voor allerlei restjes van de week. Ga bijvoorbeeld voor overgebleven broccoli, wortels of paksoi. 


Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 3101
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link