Bereidingswijze:
- Smelt au-bain-marie de pure chocolade: breng een steelpan met een klein laagje water aan de kook. Zet een kom op de pan; zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Breek de pure chocolade in stukjes en blijf roeren totdat de chocolade volledig is gesmolten. Verdeel de chocolade over de vormpjes, houd eventueel een klein beetje over ter garnering. Laat uitharden.
- Snijd een vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Zet een steelpannetje met 225 ml rijstmelk en het merg op het vuur en breng aan de kook.
- Meng in een kommetje de overige rijstmelk met de ahornsiroop. Voeg de maïzena toe; zorg ervoor dat het een glad beslag wordt (zonder klontjes!).
- Haal de pan van het vuur. Giet al roerende het maïzena-mengsel in de pan. Zet de pan weer op het vuur en breng opnieuw aan de kook. Blijf ondertussen goed roeren. Het geheel zal vervolgens langzaam indikken. Haal van het vuur als het de dikte van dikke yoghurt heeft. Roer de cashewnotenpasta door de 'room'. Laat afkoelen. De room dikt nu nog iets verder in.
- Vul de gebaksvormpjes met de room en maak af met het fruit en de toppings.
Tips:
Varieer met andere fruitsoorten, zoals verse abrikozen, vijgen en wilde perzik.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 3168
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Ontbijt
Beschikbaarheid: Controleer via de link