Glutenvrij bananenbrood met pure chocolade en pecannoten

Glutenvrij bananenbrood met pure chocolade en pecannoten

Benodigdheden:

Oven.

Staafmixer (eventueel)

Bereidingswijze

  • Bekleed de cakevorm met bakpapier en vet deze met kokosolie goed in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen (of gebruik de staafmixer) met de amandelmelk tot een vrij glad mengsel.
  • Voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, honing, eieren en het vanille-extract toe. Mix tot een geheel.
  • Daarna is het tijd om de 'droge' ingrediënten toe te voegen, oftewel: voeg het havermoutmeel, baking soda, kaneel, zeezout en de cacaopoeder toe. Hierbij kunt u ook een zeef gebruiken, om enige klontjes te voorkomen. Meng totdat u een dik pannenkoekenbeslag heeft. Is het te vloeibaar? Voeg dan wat extra havermoutmeel toe. Is het juist iets te dik? Voeg dan een extra ei of een scheut amandelmelk toe.
  • Snijd de pure chocolade en pecannoten in kleinere stukjes. Voeg 50 gram pure chocolade en 75 gram pecannoten toe aan het bananenbroodbeslag.
  • Schenk het beslag in de ingevette cakevorm. Zet het bananenbrood in het midden van de oven voor zo'n 30 minuten, totdat hij goudbruin kleurt en gaar is.
  • Smelt de overige chocolade en verdeel dit over het bananenbrood. Maak het bananenbrood af met de andere helft van de pecannoten en eventueel wat geroosterde havervlokken (dit is geheel optioneel).

Tips:

Varieer met de verschillende ingrediënten. Ga bijvoorbeeld voor geraspte wortel en walnoten, in plaats van chocolade en pecannoten.

Liever zonder honing? Vervang de honing dan bijvoorbeeld door ahornsiroop of kokosbloesemsuiker.


Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 3522
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Tussendoortjes & snacks
Beschikbaarheid: Controleer via de link