Glutenvrije kerstkoekjes met granaatappel-gelei

Glutenvrije kerstkoekjes met granaatappel-gelei

Benodigdheden

Oven, bakvorm in de vorm van een ster.

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed tot een stevig deeg. Dek het deeg af en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Meng voor de rode gelei 150 ml granaatappelsap met 150 gram geleisuiker in een pan. Roer door elkaar en laat vier minuten doorkoken. Schenk het geheel in een schone hittebestendige pot en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een dunne plak. Is het deeg nog iets te plakkerig? Strooi dan wat glutenvrij meel over het deeg. Steek met een ster-vorm koekjes uit het deeg. Wilt u de koekjes vullen met de rode gelei? Druk dan met de duim in het midden van de vorm, zodat er een holte ontstaat.
  • Verdeel de koekjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in het midden van de oven zo'n 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin kleuren.
  • Haal uit de oven en laat goed afkoelen. Vul de koekjes eventueel met de rode gelei of bestrooi ze met poedersuiker/kokosbloesemsuiker.
Tips

Eventueel kan de granaatappelsap-gelei vervangen worden met jam naar keuze. Ga bijvoorbeeld voor aardbeien-, pruimen- of abrikozenjam.

Geen roomboter in huis? Kokosolie is een prima vervanger en dan is het recept lactosevrij.

Dit recept is goed voor 20 koekjes, afhankelijk van de grootte van de ster-vorm. 

Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat. nl. 



Product Id/EAN: 2816
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Kerstmis
Beschikbaarheid: Controleer via de link