Benodigdheden:
Keukenmachine of een (zeer) krachtige blender en een oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Wel in een klein schaaltje met (warm) water het gedroogde fruit. Doe het gedroogde fruit na 5 minuten wellen in een keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien totdat er kleine stukjes ontstaan.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten toe: rijstmeel, boekweitmeel, gesmolten kokosolie, halve zakje gedroogde mango, kaneel en een snufje zeezout. Laat opnieuw de keukenmachine draaien totdat er een plakkerige bal ontstaat. Is het geheel te droog en plakt het niet goed aan elkaar? Voeg dan extra gedroogd fruit of kokosolie toe.
- Verdeel het deeg over een reepjes-vorm of vorm zelf met de hand reepjes van het deeg.
- Schuif de bakvorm in het midden van de oven voor zon 20 minuten. Houd de oven ondertussen goed in de gaten; want met het gedroogde fruit kan het opeens heel hard gaan. Laat de koekjes daarna goed afkoelen.
- Smelt de pure chocolade en snijd de mango in kleinere stukjes. Verdeel de pure chocolade over de koekjes en maak het af met wat gedroogde mango.
Tips:
Eventueel zou dit recept ook zonder keukenmachine gemaakt kunnen worden; snijd dan het gedroogde fruit en gedroogde mango in héél kleine stukjes en laat het iets langer wellen.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 3029
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Tussendoortjes & snacks
Beschikbaarheid: Controleer via de link