Benodigdheden
Oven
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed of mix tot een goed, maar plakkerig deeg. Is het deeg iets te droog? Voeg dan een scheutje water, amandelmelk of agavesiroop (of een ander zoetmiddel) toe.
- Laat het deeg afgedekt een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak van het deeg een vierkante plak (ongeveer 1 cm hoog) en snijd hier pepernoten-blokjes uit. Óf maak kleine bolletjes van het deeg en snijd hier pepernoten-blokjes vanaf.
- Verdeel de pepernoten over een met bakpapier beklede blakplaat en bak ze in het midden van de oven 10 tot 15 minuten. Houd de oven ondertussen goed in de gaten!
Tips
Als u agavesiroop gebruikt is het recept veganistisch. Geen agavesiroop in huis? Vervang dit dan door een ander 'plakkerig' zoetmiddel, zoals honing, ahornsiroop, dadel- of appelstroop. Het is belangrijk om een plakkerig zoetmiddel te gebruiken, anders worden de pepernoten heel hard in de oven en zijn het geen Oud-Hollandse pepernoten meer.
Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat. nl.
Product Id/EAN: 2817
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Sinterklaas
Beschikbaarheid: Controleer via de link