Benodigdheden:
Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pasta met een bouillonblokje in een pan, zoals aangegeven op de verpakking.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd (of scheur) de boterhammen in kleine blokjes. Bestrooi met tijm, rozemarijn en cayunkruiden en druppel er wat olijfolie of kokosolie overheen. Zet in het midden in de oven voor 20 minuten. De croutons zijn klaar als ze goudbruin kleuren en knapperig zijn. Bewaar eventueel wat boterhammen om bij de salade te eten.
- Snijd de peren, uien, cherrytomaten, wortels en paprika in stukjes. Voeg bij de salademix en rucola. Giet de pasta af, laat een beetje afkoelen en meng door de salade heen. Serveer de pastasalade met verse basilicum, frambozen en de knapperige croutons.
- Meng als laatste de salade-mayonaise door de pastasalade.
Tips:
Ook lekker: serveer de salade ook eens met gerookte kip.
Niet zon fan van mayonaise? Meng in plaats van mayonaise een paar eetlepels (zelfgemaakte) pesto door de pastasalade.
Varieer met de kruiden voor de croutons. Ga bijvoorbeeld voor knoflook, chilivlokken en grof zeezout.
Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat. nl.
Product Id/EAN: 2790
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link