Glutenvrije, vegetarische pizza met gekarameliseerde uitjes

Glutenvrije, vegetarische pizza met gekarameliseerde uitjes
  • Verwarm allereerst de oven op 175 graden.
  • Maak het pizzadeeg aan de hand van de aanwijzingen op de verpakking. Wilt u het deeg niet zelf maken? Gebruik dan een kant-en-klare pizzabodem
  • Verdeel de tomatensaus over de pizza en bestrijk de pizzaranden licht met olijfolie (of een andere olie naar keuze en smaak).
  • Snijd de olijven, tomaatjes en rode ui fijn.
  • Verhit een pan met een scheutje olijfolie (en eventueel wat honing) en fruit de rode uitjes kort.
  • Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel deze vervolgens samen met de geraspte kaas en gesneden groenten over de pizza.
  • Breek dan heel voorzichtig een ei over de pizza: probeer de dooier heel te laten.
  • Bak de pizza goudbruin en gaar voor zo'n 35 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Tips voor andere toppings:

  • Tonijn, in plakjes gesneden champignons en gesnipperde ui
  • Pompoen en geitenkaas
  • Plakjes salami, stukjes paprika, kappertjes, gesnipperde Spaanse peper, gesnipperd uitje en knoflook

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 2581
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link