Benodigdheden:
Oven
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Breng een pan met water aan de kook (eventueel met bouillon of zout) en kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. De gnocchi is klaar als hij boven komt drijven.
- Haal de gnocchi uit de pan en schep in een ovenschaal. Snijd de rode uien fijn en doe deze samen met de kruiden, kokosolie, zaden en pitten bij de gnocchi in de ovenschaal. Hussel kort door en schuif in de oven voor zo'n 10 minuten. Houd de gnocchi ondertussen goed in de gaten.
- Voeg na 10 minuten 2 eetlepels edelgistvlokken (of meer) toe en zet voor 2 minuten opnieuw in de oven.
- Laat twee blikjes tonijn uitlekken.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes, gebruik eventueel een kaasschaaf.
- Snijd de rode ui in halve ringen, halveer de zwarte olijven en cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten ietwat fijner.
- Doe in een saladeschaal de spinazie en Romaine sla. Verdeel hier de komkommer, rode ui, zwarte olijven, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, tonijn in grove stukken en kappers over.
- Rooster de zonnebloempitten of pijnboompitten kort in een droge pan op middelhoog vuur.
- Strooi de zonnebloempitten of pijnboompitten en verdeel een bosje basilicum over salade.
- Meng voor de dressing 2 eetlepels honing met 4 eetlepels mosterd, 5 eetlepels extra vergine olijfolie, sap van een halve citroen, één eetlepel edelgistvlokken en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Giet de dressing pas bij het serveren over de salade heen.
Tips:
Pas de dressing aan naar uw smaak, door tijdens het bereiden, te proeven en eventueel extra honing, mosterd of olijfolie toe te voegen.
Niet zo'n visliefhebber? Vervang de tonijn dan eens door plakjes parmaham, serranoham of door mozarella.
Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 2663
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link