Benodigdheden per 500 gram thuisbakmix: 45 gram zonnebloemolie, 480 gram lauwwarm water, olie om in te bakken. Keukengerei: beslagkom, deeghaak(jes), bakvorm.
Bereidingswijze: - Wel eventueel de rozijnen in water en dep deze droog.- Meng in een beslagkom het lauwwarme water met de thuisbakmix.- Meng dit 1 minuut op de laagste stand van de mixer.- Daarna 5 minuten mixen op de hoogste stand.- Voeg daarna de rozijnen en de appel toe.- Meng dit goed door op de laagste stand van de mixer.- Laat het beslag 30 minuten rijzen in een afgedekte kom.- Maak ronde bolletjes met de (ijs)lepel.- Daarna 9 à 10 minuten bakken in een voorverwarmde (frituur)pan op 178 graden.- Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de frituur(pan) en laat deze uitlekken op keukenpapier.- Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.