Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak eerst de bodem van de hartige taart: doe de droge ingrediënten in één kom en roer kort door elkaar.
- Voeg nu het ei door en mix goed met de handmixer.
- Doe de olijfolie erbij en voeg al mixende het water één voor één toe. Kokosmeel neemt veel vocht op, voeg daarom wat extra vocht (water of olijfolie) toe als het te droog is.
- Vet vier kleine bakvormpjes goed in met kokosolie of olijfolie. Doe het deeg in de bakvormen en druk goed aan.
- Zet de bodems voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtjes goudbruin kleuren. Houd de bodems in de tussentijd goed in de gaten!
- Tijd om de vulling van de hartige taart te maken. Doe de spinazie, ui, halve prei en 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine of gebruik de staafmixer en mix tot een brei. Wanneer de vulling te dik is, voeg je beetje bij beetje wat water toe.
- Voeg de kruiden toe en roer goed door de vulling heen.
- Schep de vulling in de bodem en zet nog even kort in de oven.
- Haal de taartjes na een paar minuten uit de oven en strooi er wat gehakte cranberries, pecannoten en pistachenoten over.
Tips:
Strooi bij het serveren nog wat edelgistvlokken over de hartige taartjes heen. Ook lekker: laat wat verse geitenkaas smelten en serveer bij de hartige taartjes.
Product Id/EAN: 2546
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link