Benodigdheden:
Koekenpan
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor het pannenkoekenbeslag in de blender. Blend dit tot een egaal, ietwat dik, geheel. Is het beslag té dik? Voeg dan extra sojamelk toe.
- Laat een koekenpan met wat kokosolie goed warm worden. Zet vervolgens het vuur lager en schenk het beslag in de pan. In één pan kunnen twee tot drie kleine pannenkoeken, afhankelijk van de grootte van de pan. Herhaal dit totdat het beslag op is.
- Snijd de appels in kleine blokjes en doe hier het citroensap bij. Voeg eventueel kaneel toe. Verhit opnieuw een koekenpan met wat kokosolie (of roomboter). Doe de blokjes appel, de gepelde pistachenoten en de cranberries of rozijnen in de pan. Bak dit voor een paar minuutjes op laag vuur aan.
- Verdeel de pannenkoeken en de gebakken appel over de borden. Serveer met een goede klodder appelstroop en eventueel extra agavesiroop.
Tips:
Geen kokosolie tot beschikking? Vervang het dan door roomboter of een andere (neutrale) olie.
Ook lekker: serveer de pannenkoeken met een heleboel rood zomerfruit en wat poedersuiker óf gebakken (gekarameliseerde) banaan.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 2956
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Ontbijt
Beschikbaarheid: Controleer via de link