Bereidingswijze
- Ga allereerst aan de slag met de poffertjes.
- Doe de droge ingrediënten in één kom en meng dit kort door elkaar.
- Voeg nu beetje bij beetje de amandelmelk toe en mix tot een mooi beslag. Let op, de eieren gaan er nog doorheen, dus zorg dat het beslag niet te vloeibaar is.
- Roer de eieren één voor één (met eventueel de honing als je geen kokosbloesemsuiker hebt gebruikt) door het beslag.
- Laat de poffertjespan goed heet worden en smeer elk holletje goed in met kokosolie of roomboter.
- Vul de holletjes voor de helft met het poffertjesbeslag en bak de poffertjes op middelhoog vuur totdat ze bruin zijn en keer dan om.
- Laat goed afkoelen.
- Nu gaan we aan de slag met de kersensaus. Doe de kersen, water, kaneel en kokosbloesemsuiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur wat lager, maar zorg dat de saus tegen de kook blijft.
- Voeg de allesbinder toe en laat al roerend de saus goed binden.
- Laat ook de warme kersensaus nu goed afkoelen.
- Tijd om het dessert op te maken! Haal het ijs alvast uit de vriezer, zodat het alvast iets zachter kan worden. Schep bolletjes en verdeel samen met de afgekoelde (!) poffertjes op een bord. Dit hoeft niet netjes te zijn, dus leef je uit!
- Zet dit tot gebruik in de vriezer.
- Hak de zuurstokjes in kleine stukjes.
- Smelt 50 gram chocolade au-bain-marie.
- Strooi de afgekoelde kersensaus en de zuurstokjes over de ijs-poffertjestaart heen.
- Druppel vervolgens de gesmolten chocolade en strooi nog wat kokosrasp (of poedersuiker) over de taart.
- Klaar om te serveren!
Tips:
Varieer er op los met verschillende soorten ijs. Ook lekker met chocoladeijs! Ben je niet zo dol op kokos? Vervang de kokosrasp dan door poedersuiker!
Benodigheden:
Handmixer
Product Id/EAN: 2547
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Kerstmis
Beschikbaarheid: Controleer via de link