Kerstbrood

Kerstbrood

Bereidingswijze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de cranberries en pistachenoten, bij elkaar in één schaal en meng dit kort tot een glad beslag. Roer nu de cranberries en pistachenoten door het beslag.
  • Vet een met bakpapier beklede cakevorm in met kokosolie of roomboter en giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak het kerstbrood in de oven in 45 tot een uur goudbruin. Als je een vork of satéprikker er schoon uitkrijgt, is het kerstbrood klaar.
  • Laat het kerstbrood volledig afkoelen
  • Pureer ondertussen de abrikozen met de staafmixer, dit wordt de tussenlaag.
  • Rooster eventueel een handje amandelschaafsel op laag vuur in een droge koekenpan.
  • Zodra het brood afgekoeld is, kun je het glazuur maken. Doe een klein scheutje water bij de poedersuiker tot een stroperige massa.
  • Snijd het brood doormidden en besmeer rijkelijk met de abrikozenpuree.
  • Bestrijk de bovenkant van het kerstbrood met glazuur en strooi hier het amandelschaafsel overheen. Laat kort uitharden.

Tips: 

Lekker met wat roomboter en vers fruit. 

Allergie-informatie:

Vegetarisch, lactosevrij (indien gebruik van kokosolie in plaats van roomboter) en vrij van geraffineerde suikers

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 2530
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Kerstmis
Beschikbaarheid: Controleer via de link