Bereidingswijze:
- Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden.
- Doe alle ingrediënten, behalve de cranberries en pistachenoten, bij elkaar in één schaal en meng dit kort tot een glad beslag. Roer nu de cranberries en pistachenoten door het beslag.
- Vet een met bakpapier beklede cakevorm in met kokosolie of roomboter en giet het beslag in de cakevorm.
- Bak het kerstbrood in de oven in 45 tot een uur goudbruin. Als je een vork of satéprikker er schoon uitkrijgt, is het kerstbrood klaar.
- Laat het kerstbrood volledig afkoelen
- Pureer ondertussen de abrikozen met de staafmixer, dit wordt de tussenlaag.
- Rooster eventueel een handje amandelschaafsel op laag vuur in een droge koekenpan.
- Zodra het brood afgekoeld is, kun je het glazuur maken. Doe een klein scheutje water bij de poedersuiker tot een stroperige massa.
- Snijd het brood doormidden en besmeer rijkelijk met de abrikozenpuree.
- Bestrijk de bovenkant van het kerstbrood met glazuur en strooi hier het amandelschaafsel overheen. Laat kort uitharden.
Tips:
Lekker met wat roomboter en vers fruit.
Allergie-informatie:
Vegetarisch, lactosevrij (indien gebruik van kokosolie in plaats van roomboter) en vrij van geraffineerde suikers
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 2530
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Kerstmis
Beschikbaarheid: Controleer via de link