Knapperige nacho's met zongedroogde tomatentapenade

Knapperige nacho's met zongedroogde tomatentapenade

Benodigheden:

Oven of frituurpan

Bereidingswijze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden of zet de frituurpan aan.
  • Leg de wraps op elkaar, snijd er kleine driehoekjes uit ter grootte van tortillachips en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel wat olijfolie over de wraps en breng op smaak met paprikapoeder, uipoeder, zout en peper. Bak in 10 tot 15 minuten in de oven of frituur de wraps-chips in een paar minuten goudbruin en knapperig.
  • Doe de wraps-chips in een met bakpapier beklede ovenschaal en besmeer de chips met soja cuisine en/of mayonaise. Bestrooi de chips met geitenkaas en edelgistvlokken naar smaak.
  • Snijd de rode uien, paprika's, bosui en avocado fijn of in blokjes. Doe de helft van de groente bij de nacho's in de ovenschaal en giet wat chilisaus naar smaak over het geheel. Zet opnieuw in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de andere helft van de groente toe. Rasp eventueel wat extra geitenkaas over de schotel, bestrooi met edelgistvlokken en serveer met de zongedroogde tomatentapenade en mayonaise. 

Tips:

Varieer met verschillende soorten groenten en toppings. Ga bijvoorbeeld ook eens voor een Mexicaanse nachoschotel met gegrilde maïs en een zelfgemaakte guacemole. Of maak een nachoschotel met (kip/runder)gehakt, ui, knoflook, tomatenblokjes en paprika. 

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 2585
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link