Overheerlijke brownies van pure chocolade en met Cookie-O's

Overheerlijke brownies van pure chocolade en met Cookie-O's

Benodigdheden:

Oven.

Bereidingswijze

  • Bekleed de brownievorm met bakpapier en vet deze met kokosolie goed in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng eerst de 'natte' producten met elkaar: oftwel, de eieren, kokosbloesemsuiker en de gesmolten kokosolie.
  • Voeg middels een zeef de 'droge' ingrediënten toe: het rijste-, boekweit- en amandelmeel, cacaopoeder, baksoda en een snufje zeezout. Heeft u geen zeef? Meng dan in een aparte kom eerst deze ingrediënten met elkaar en voeg het vervolgens beetje bij beetje toe aan de 'natte' ingrediënten. Is het beslag te vloeibaar? Voeg dan wat extra meel naar keuze toe. Is het beslag iets te droog? Voeg dan een extra ei, gesmolten kokosolie of een scheutje (plantaardige) melk toe.
  • Hak de pure chocolade grof en breek de Cookie-O's in stukken (bewaar wat voor de topping!). Roer dit door het browniebeslag. Optioneel kunt u op dit moment ook de gedroogde aardbeien toevoegen.
  • Doe het browniebeslag in de bakvorm. Verdeel wat stukjes Cookie-O's en chocolade (en eventueel de gedroogde aardbeien) over de brownie. Druk dit vervolgens zachtjes aan.
  • Zet de brownie in het midden van de oven voor zo'n 20 minuten, totdat hij gaar is. Benieuwd of de brownie gaar is? Steek een satéprikker of een vork in het midden van de brownie. Komt de prikker of de vork er schoon uit? Dan is de brownie gaar! Bak de brownie liever iets te kort dan te lang. Als de brownie na het bakken afkoelt, wordt hij wat steviger.
  • Serveer de brownie met extra gesmolten pure chocolade. Ook heel lekker met een bolletje aardbeienijs (of chocoladeijs, als we toch bezig zijn).

Tips:

Varieer met de verschillende toppings. Brownies zijn bij uitstek geschikt om uw keukenkastjes op te ruimen. Ietwat oude koekjes of allerlei soorten chocolade liggen? Meng het eens door het browniebeslag. En voor de echte durfals: zelfs naturel chips is lekker door dit browniebeslag.


Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 3482
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Sinterklaas
Beschikbaarheid: Controleer via de link