Bereidingswijze
Maak allereerst het beslag voor de wraps. Doe het kikkererwtenmeel, teffmeel, water, amandelmelk, de kruiden en de eieren in een kom en meng dit met een garde of keukenmachine tot een mooi beslag zonder klontjes. Houd ongeveer de dikte aan van iets dunner pannenkoekenbeslag. Verhit een eetlepel kokosolie in een goede anti-aanbakpan. Verdeel het beslag zo geleidelijk en dun mogelijk, door met 1 hand de pan lichtjes rond te bewegen. Belangrijk is om het vuur niet te hoog te zetten! Bak net zolang tot al het beslag op is en zet de wraps aan de kant.
Maak dan de warme vulling: snijd eerst de knoflookteentjes, witte uien, paprika's, rode peper en broccoli in stukjes. Verhit in een pan één eetlepel kokosolie en doe hier de kipfiletblokjes bij. Voeg na een paar minuutjes de gesneden groenten toe aan de kipfilet. Breng op smaak met kruiden, zoals paprikapoeder, uipoeder, zout, peper en tijm.
Besmeer de wraps royaal met de prei-courgette smeercreme. Verdeel hier de sla, de in stukjes gesneden komkommer en fijngesneden rode ui en de warme vulling over. Maak de wraps af met een handje pompoenpitten, een lepeltje sambal, verse kruiden en eventueel edelgistvlokken of kaas naar smaak.
Tips
Liever een dagje geen vlees of bent u vegetariër? Laat de kipfiletblokjes achterwege en ga voor (in sojasaus) gemarineerde tofu of tempeh. Voeg eventueel Parmezaanse kaas toe! Niet zo'n fan van pittig eten? Laat de pittige kruiden weg of gebruik naar smaak. Geen tijd of zin om de wraps zelf te maken? Gebruik dan kant-en-klare wraps!
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl