Quinoa-nasi met kip en pittige boontjes

Quinoa-nasi met kip en pittige boontjes

Bereidingswijze

  • Snijd de uien en knoflook fijn. Fruit de uitjes en knoflook met wat kokosolie aan in de pan. Voeg de kipfiletblokjes en de kruidenmix toe (zoals aangegeven op de verpakking). Bak de kipfilet in zon 5 tot 10 minuten gaar en goudbruin.
  • Zet het vuur laag en voeg de quinoa toe. Laat 5 tot 10 minuten pruttelen.
  • Beng een pan met water aan de kook en blancheer de boontjes kort (2 tot 3 minuten). Giet de boontjes af.
  • Verhit in diezelfde pan een klein beetje (kokos)olie. Doe hier de geblancheerde boontjes, 3 eetlepels sambal en 3 eetlepels chili saus bij. Bak zon 5 minuten aan.
  • Bak 4 eieren in een koekenpan.
  • Verdeel de quinoa, boontjes en eieren over de borden. Serveer met Semper chips in de smaak Chili Lemon en eventueel met de tahin-saus.   

Tip:

Vervang eventueel de kipfiletblokjes met (vegetarisch) gehakt. 

Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat. nl.



Product Id/EAN: 2692
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link