Benodigdheden:
Staafmixer en koekenpan
Bereidingswijze:
- Kook allereerst de rode linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens uitlekken en afkoelen.
- Pureer daarna met behulp van een staafmixer 150 gram van de gekookte rode linzen met de tahin, zongedroogde tomaten en de kruidenmix tot een dip. Voeg eventueel nog edelgistvlokken of olijfolie toe. Garneer de dip met verse peterselie, chilivlokken en geroosterde walnoten.
- Leg één tortilla in een droge koekenpan en besmeer deze met pesto. Beleg vervolgens de tortilla met kaas, tomaatjes, gerookte kipfiletreepjes, gekookte rode linzen en ten slotte nog een laagje kaas. Breng eventueel extra op smaak met komijn, gerookte paprikapoeder en tijm. Leg een andere tortilla bovenop de vulling en druk zachtjes aan.
- Zet de koekenpan op laag tot middelhoog vuur, zodat de buitenkant van de tortillas goudbruin kleuren, de kaas goed is gesmolten en de vulling warm is. Draai na een paar minuten de quesadilla voorzichtig om en laat ook deze kant goudbruin kleuren. Herhaal dit met alle tortillas.
- Snijd de quesadillas meteen nadat ze uit de koekenpan komen in stukken en serveer met de rode linzen dip.
Tips:
Ook lekker: ga voor een Quattro Formaggi met bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, gorgonzola, mozzarella en tallegio.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 2997
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link