Romige glutenvrije tagliatelle met spinazie en tomaten

Romige glutenvrije tagliatelle met spinazie en tomaten

Bereidingswijze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de tomaatjes over. Besprenkel de tomaatjes met een scheutje olijfolie en eventueel wat zout en peper. Rooster de tomaten ongeveer een halfuurtje in het midden van de oven.
  • Kook de pasta beetgaar in 5 minuten met wat zout (of bouillon) en laat deze goed uitlekken.
  • Snijd één ui en een knoflook fijn en fruit deze samen met een scheutje olijfolie in een pan totdat de knoflook goed begint te geuren.
  • Voeg nu een flinke scheut soyaroom en handje voor handje de spinazie toe aan de pan.
  • Haal de tomaatjes uit de oven, doe de helft ervan in de pan en roer nog één keer goed door.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met de andere helft van de geroosterde tomaatjes, grofgehakte hazelnoten, edelgistvlokken en verse basilicum naar smaak. Besprenkel het geheel eventueel met wat extra soyaroom of extra vierge olijfolie.

Recept ontwikkeld door Marlotte van WildOat. nl

Tips:

Ook lekker: een paar flinke eetlepels pesto door de pasta roeren. Heeft u meer tijd? Rooster dan de tomaatjes een paar uur in een voorverwarmde oven van 100 graden. Liever een vleesgerecht? Bak wat spekjes en voeg deze toe aan de pasta.



Product Id/EAN: 2605
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link