Benodigdheden:
Koekenpan
Bereidingswijze:
- Snijd de ui en het knoflookteentje fijn, de bleekselderij in boogjes, de zongedroogde tomaatjes doormidden en rasp de wortels.
- Verhit een koekenpan met wat olie. Fruit allereerst de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Voeg daarna de bleekselderij, geraspte wortels, edelgistvlokken, spekreepjes en het gehakt toe en bak totdat het gehakt rul is.
- Voeg de vegetarische Bolognesesaus, tomatenpuree en eventueel 200 ml wijn toe. Roer dit kort door en laat vervolgens minstens 15 minuten op laag vuur pruttellen (laat wanneer mogelijk de saus voor 1 uur pruttellen) met een deksel op de pan. Breng eventueel extra op smaak met Italiaanse kruiden of een kruidenmix. Is de saus te dik? Voeg dan extra water en/of tomatenpuree toe.
- Breng een pan met water en bouillon aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af.
- Verdeel de spaghetti en Bolognesesaus over de borden en garneer met cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, kiemgroenten en verse kruiden, zoals tijm, peterselie en basilicum.
Tips:
Maak deze spaghetti Bolognese vegetarisch door het gehakt en spek te vervangen met gebakken geprakte tofu of door extra groenten toe te voegen, zoals champignons en paprika.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 2999
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link