Spinaziecake met hartige crumble

Spinaziecake met hartige crumble

Benodigdheden:

Staafmixer of keukenmachine, bakvorm, oven. 

Bereidingswijze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden. Bekleed alvast een bakvorm met bakpapier en vet in.
  • Snijd de spinazie en ui fijn of gebruik een keukenmachine.
  • Pureer de gekookte bloemkool samen met de zachte geitenkaas, mosterd en eieren.
  • Giet dit mengsel in een kom en meng samen met het kipgehakt, een scheut olie, water en de soorten meel tot een goed cakebeslag. Voeg eventueel extra vocht toe als het beslag te droog is.
  • Breng op smaak met peper, zout en cayunkruiden.
  • Roer nu de verse spinazie, ui en een gedeelte van de geraspte kaas door het beslag. Het andere gedeelte van de kaas gebruiken we voor de bovenkant van de cake.
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 45 tot 60 minuten. Bestrooi de cake richting het einde met de overgebleven kaas en zet opnieuw in de oven. Prik met een vork in de cake. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake gaar!
  • Meng alle ingrediënten voor de hartige crumble met elkaar, stort in een ovenschaal en zet bij de cake in de oven. Hussel regelmatig door.
  • Bestrooi de cake met de hartige crumble en met de wortelsliertjes. Eet smakelijk!
Tips:

Maal de havervlokken in een keukenmachine tot een fijn meel. Geen keukenmachine in huis? Gebruik dan de hele havervlokken en eventueel extra vocht of vervang met een ander meelsoort naar keuze.

Andere kruiden in huis of geen liefhebber van de gebruikte kruiden? Gebruik andere kruiden naar smaak!

Deze cake vegetarisch maken? Vervang het kipgehakt door tofu, tempeh of extra groente! 

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 2658
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link