- Zet garnalen in marinade van 20 ml. shoyu, 20 ml. zonnebloemolie, citroenrasp, citroensap en gembersap.
- Doe rijst met 2,25 kop water en een snufje zout in pan.
- Breng aan de kook, doe deksel erop, draai het vuur laag en laat 45 minuten op laag pitje of vlamverdeler gaar worden.
- Komkommer marineren in ume-su azijn, een zure en zoute Japanse azijn.
- Rooster de paars, zwart gekleurde vellen nori boven de gaspit totdat ze groen zijn.
- Houd de gladde kant onder.
- Maak een mengsel van 50 ml. shoyu en klein beetje wasabi pasta.
- Laat even inwerken.
- Voeg naar smaak eventueel meer wasabi pasta toe. Dit is een scherpe smaakmaker.
- Maak ook een mengsel van 50 ml. shoyu, citroensap, gembersap en/of mirin.
- Deze smaakmaker is minder scherp en bovendien iets zoeter.
- Leg een nori vel met korte kant naar je toe op het bamboematje, gladde kant naar beneden.
- Smeer met lepel de lauwwarme (dan plakt het beter dan bij koude) rijst op het nori vel.
- Smeer rijst dun uit, minder dan 1 cm.
- Laat aan de onderkant een strook van 3 cm. vrij en aan de bovenkant een strook van 6 cm.
- Op 5 cm. van de onderkant van links naar rechts strookjes maken van ingrediënten over de totale breedte van nori vel.
- Eerst 1,5 tl. umepasta van links naar rechts op de rijst smeren.
- Hier komkommers en avocado over; garnalen bovenop avocado.
- Voeg veel verse koriander toe en strooi geroosterde sesamzaadjes erover.
- Wees gul met groenten en vis, anders eet je een balletje rijst.
- Rol het bamboematje van onder naar boven terwijl je het redelijk aandrukt. Niet te stevig.
- Door de lauwwarme rijst plakt het uiteinde van het nori vel aan elkaar.
- Druk met het bamboematje de rol sushi goed aan.
- Snij de rol in stukjes van 2 cm.
- Veeg het mes tussendoor af aan natte theedoek.
- Serveer sesamzaadjes erbij, zodat je sushi nog kan dippen, samen met scherpe en zoete shoyu mengsels.
Product Id/EAN: 1958
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link