Sushi Geroosterde Nori met Bruine Rijst en Garnalen

Sushi Geroosterde Nori met Bruine Rijst en Garnalen
  • Zet garnalen in marinade van 20 ml. shoyu, 20 ml. zonnebloemolie, citroenrasp, citroensap en gembersap.
  • Doe rijst met 2,25 kop water en een snufje zout in pan.
  • Breng aan de kook, doe deksel erop, draai het vuur laag en laat 45 minuten op laag pitje of vlamverdeler gaar worden.
  • Komkommer marineren in ume-su azijn, een zure en zoute Japanse azijn.
  • Rooster de paars, zwart gekleurde vellen nori boven de gaspit totdat ze groen zijn.
  • Houd de gladde kant onder.
  • Maak een mengsel van 50 ml. shoyu en klein beetje wasabi pasta.
  • Laat even inwerken.
  • Voeg naar smaak eventueel meer wasabi pasta toe. Dit is een scherpe smaakmaker.
  • Maak ook een mengsel van 50 ml. shoyu, citroensap, gembersap en/of mirin.
  • Deze smaakmaker is minder scherp en bovendien iets zoeter.
  • Leg een nori vel met korte kant naar je toe op het bamboematje, gladde kant naar beneden.
  • Smeer met lepel de lauwwarme (dan plakt het beter dan bij koude) rijst op het nori vel.
  • Smeer rijst dun uit, minder dan 1 cm.
  • Laat aan de onderkant een strook van 3 cm. vrij en aan de bovenkant een strook van 6 cm.
  • Op 5 cm. van de onderkant van links naar rechts strookjes maken van ingrediënten over de totale breedte van nori vel.
  • Eerst 1,5 tl. umepasta van links naar rechts op de rijst smeren.
  • Hier komkommers en avocado over; garnalen bovenop avocado.
  • Voeg veel verse koriander toe en strooi geroosterde sesamzaadjes erover.
  • Wees gul met groenten en vis, anders eet je een balletje rijst.
  • Rol het bamboematje van onder naar boven terwijl je het redelijk aandrukt. Niet te stevig.
  • Door de lauwwarme rijst plakt het uiteinde van het nori vel aan elkaar.
  • Druk met het bamboematje de rol sushi goed aan.
  • Snij de rol in stukjes van 2 cm.
  • Veeg het mes tussendoor af aan natte theedoek.
  • Serveer sesamzaadjes erbij, zodat je sushi nog kan dippen, samen met scherpe en zoete shoyu mengsels.


Product Id/EAN: 1958
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link