Benodigdheden:
Grillpan
Bereidingswijze:
- Snijd de tempeh in kleine reepjes en doe dit in een kom met de agavesiroop, tamari, tijm, rozemarijn (eventueel nog andere kruiden naar smaak) en een scheut olijfolie (of kokosolie). Laat minstens een uur trekken in de koelkast.
- Breng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd een courgette in plakjes en een rode kool fijn. Doe de courgette in een kom met een scheutje olie en paprikapoeder (of andere kruiden naar keuze). Houd de rode kool apart.
- Verhit een grillpan (zonder olie!) en leg de plakjes courgette in de pan. Draai de plakjes courgette om als ze aan de onderkant bruine grillstrepen heben.
- Verhit een koekenpan en giet de tempeh en de marinade in de pan en bak voor ongeveer 5 tot 10 minuten. Bak eventueel ook de fijngesneden rode kool mee of verwarm in een andere koekenpan.
- Maak een yoghurt-koriander (of -basilicum) sausje door 6 eetlepels yoghurt te vermengen met 2 eetlepels gehakte verse koriander (of basilicum). Fan van wat kruidiger? Gebruik dan meer koriander.
- Serveer de tempeh met de groente, tagliatelle en het yoghurtsausje. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Tips:
Geen fan van courgette? Gebruik andere groenten naar keuze en smaak. Ga bijvoorbeeld voor puntpaprika of aubergine.
Liever geen tempeh? Ga dan voor kikkererwten of vlees (kip bijvoorbeeld)!
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 2659
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link