Benodigdheden:
Oven.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor en bak de hamburgerbroodjes af, zoals op de verpakking van broodjes staat beschreven.
- Kneed de kruidenmix door het kipgehakt en vorm er met je hand burgers van.
- Verwarm in een koekenpan een scheutje olie of roomboter. Als de pan goed heet is, bak je de kipburgers gaar in de pan.
- Snijd de ui in reepjes en bak deze mee met de kipburgers.
- Als de kipburgers gaar zijn en de ui lekker gebakken zijn, haal je ze uit de pan. Bak in dezelfde pan de plakjes ontbijtspek knapperig.
- Maak de ijsbergsla en komkommer met water schoon. Scheur vervolgens de ijsbergsla in grove stukken (ongeveer ter grootte van een hamburgerbroodje). Schaaf (of snijd) de komkommer in plakjes.
- Snijd met een scherp mes de hamburgerbroodjes doormidden. Verdeel een kleine eetlepel mayonaise en een halve eetlepel mosterd over de bodem van het broodje. Daarna komen de plakjes oude geitenkaas en de ijsbergsla. Leg vervolgens daarop één kipburger, de gebakken uitjes, de plakjes komkommer, de plakjes ontbijtspek, de kappertjes en maak het ten slotte af met nog een klein beetje mayonaise. Doe hetzelfde bij het andere broodje.
Tips:
Pas het recept gerust aan naar de smaak van je vader. Vervang bijvoorbeeld het kipgehakt door rundergehakt. Of vervang de oude geitenkaas door rode pesto.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 3382
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link