Valentijnsdag recept glutenvrije gevulde chocolade

Valentijnsdag recept glutenvrije gevulde chocolade

Benodigdheden

Bak- of chocoladevorm en eventueel een hartjesvorm. 

Bereidingswijze

  • Breng een pan met een laagje water aan de kook. Zodra het water kookt, zet u het vuur laag.
  • Zet een warmtebestendige kom op de pan. Let op: het water mag de onderkant van de kom niet raken. Breek de chocoladerepen in stukken en doe dit in de kom. Roer de chocolade, tijdens het smelten, af en toe door. Haal de chocolade van het vuur zodra alle chocolade is gesmolten.
  • Snijd de ingrediënten die u wilt gebruiken in stukken.
  • Giet de chocolade in een bak- of chocoladevorm. Als het geen siliconen vorm is, is het belangrijk om de vorm in te vetten met roomboter of kokosolie of bakpapier te gebruiken. Verdeel de ingrediënten over de chocolade.
  • Laat de chocolade vervolgens goed uitharden. Zet de chocolade in de koelkast (3 uur), vriezer (1 uur) of laat uitharden in een koele(re) ruimte (1 dag).
Tips

Gebruik een koekjes uitsteker in de vorm van een hart om hartjes chocolade te maken.

Maak ook eens marmer-chocolade! Smelt in de ene kom pure (of melk) chocolade en in de andere kom witte chocolade. Giet de donkere chocolade in de vorm. Vervolgens verdeelt u de witte chocolade in strepen over de donkere laag. Trek nu met een satéprikker lijntjes tussen de witte en donkere chocolade. Doe dit niet te lang, anders wordt het lichtbruine chocolade.



Product Id/EAN: 2917
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Tussendoortjes & snacks
Beschikbaarheid: Controleer via de link