Bereidingswijze
- Snijd de knoflookteentjes, witte uien en rode peper fijn. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een soeppan en fruit de uitjes, knoflook en rode peper aan (ongeveer 3 minuten).
- Snijd ook de prei in ringen en voeg deze toe zodra de uitjes glazig zijn. Bak nog even kort mee en voeg daarna een scheutje water toe. Breng aan de kook en doe daarna de inhoud van de pot Yakso roerbaksaus curry in de pan. Om de soep nog wat romiger te maken, voeg je ongeveer 100 ml (of naar smaak) soyaroom toe. Voeg vervolgens water toe, ga uit van zo'n 800 ml en kijk of het naar je gewenste smaak en dikte is.
- Breng de soep verder op smaak met het bouillionblokje, vers geraspte gember (of eventueel gemberpoeder), 1 theelepel sambal oelek en eventueel andere kruiden.
- Doe de noodles in de pan en laat vervolgens nog zo'n 4 minuten zachtjes meekoken.
- Serveer de soep met wat geroosterde kokossnippers (die je in een droge pan hebt geroosterd), pompoenpitten, sambal oelek-olie, verse peterselie, bieslook en soepstengels.
Tips
Wikkel om de soepstengels een plakje Italiaanse/Spaanse ham en een stengeltje bieslook.
Varieer er op los met verschillende groente en toppings. Ga bijvoorbeeld voor wortel, zoete aardappel, geroosterde kikkererwten, gebakken paddenstoelen en in stukjes gescheurde zachte geitenkaas.
Liever een vleesgerecht? Voeg wat kipfilet toe!
Recept ontwikkeld door Marlotte van WildOat. nl
Product Id/EAN: 2598
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link