Benodigdheden:
Oven
Bereidingswijze:
- Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden.
- Meng in een kom de quinoa- en havervlokken, gemengde noten, kokosbloesemsuiker en een snuf zeezout.
- Snijd de vijgen en abrikozen in kleine blokjes en voeg dit toe aan het mengsel.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten; kokosolie, amandelpasta en agavesiroop. Giet dit geheel bij het mengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg eventueel meer vocht toe, in de vorm van kokosolie, water of agavesiroop, om meer brokken te krijgen (hoe meer grote brokken, hoe langer de granola in de oven moet).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hierover. Zet in het midden van de oven voor 20 tot 30 minuten totdat de granola goudbruin kleurt en ietwat knapperig is. Roer regelmatig om.
- Haal uit de oven en laat goed afkoelen (dit is belangrijk; hierdoor wordt de granola knapperig). Schep de granola, zodra het is afgekoeld, in een pot die goed afsluitbaar is.
Tips:
Zin om te variëren? Probeer dan eens bananenbrood-granola. Vervang de agavesiroop en een deel van de kokosolie met geprakte rijpe bananen en voeg flink wat kaneel toe (deze granola heeft wel iets meer baktijd nodig).
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat. nl
Product Id/EAN: 3000
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Ontbijt
Beschikbaarheid: Controleer via de link