Benodigdheden:
Keukenmachine en grillpan
Bereidingswijze:
- Zet een pan met ruim water op het vuur en kook de zoete aardappel (met schil) in zo'n 20 tot 30 minuten gaar. Laat de zoete aardappel vervolgens goed afkoelen.
- Snijd de witte ui in grove stukken en bak in een koekenpan totdat de uitjes glazig kleuren.
- Pureer de zoete aardappel, gebakken uitjes en knoflook met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
- Meng het gepureerde mengsel samen met de eieren, kruiden en havermout door het kipgehakt tot een vrij plakkerig deeg. Is het té nat? Voeg dan extra havermout toe.
- Vorm met natte handen burgers. Verwarm een goede hoeveelheid kokosolie in een koekenpan en bak de burgers gaar en bruin in zo'n 15 minuten op middelhoog vuur.
- Verwarm de grillpan. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden (eventueel druppelt u nog olijfolie over de hamburgerbroodjes) en leg op de grill tot er mooie grillstrepen vormen (het moet niet verbranden!).
- Besmeer de broodjes met een (eventueel lactosevrije) pesto en leg hier de romainesla, in plakjes gesneden tomaten, komkommer en de burger op. Maak af met mosterd, gedroogde uitjes (of eventueel gebakken uitjes), kappers en kruiden. Serveer voor 18+ met een Schnitzer Bräu bier.
Tips:
Heeft u geen keukenmachine? Prak de zoete aardappel dan met een vork fijn en snijd de ui en knoflook heel fijn.
Ook leuk: voor een vegetarische burger vervangt u de kipfilet met tempeh en/of extra groenten.
Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat. nl.
Product Id/EAN: 2664
Bedrijf:
WinkelGlutenvrij.nlCategorie:
Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link