Zomerse pizza met courgette

Zomerse pizza met courgette

Benodigdheden: 

Oven

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schaaf met behulp van een kaasschaaf lange plakken van een courgette en snijd de rode ui fijn.
  • Besmeer de pizzabodems royaal met de bolognese saus (of eventueel een andere tomatensaus).
  • Verdeel 150 gram kaas over de pizza en leg hier de plakken courgette, fijngesneden rode ui, 80 gram snijbiet en de bessen bovenop. Breng op smaak met peper, zout en andere (verse) kruiden naar smaak. Bedruppel met wat olijf- of kokosolie, focus vooral op randjes van de pizza.
  • Bak de pizza's voor zo'n 20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin kleuren.
  • Haal uit de oven en bestrooi de overgebleven snijbiet, bessen en edelgistvlokken over de pizza's. 

Tips:

Even een dag geen kaas? Maak uw eigen vegan 'kaassaus' van edelgistvlokken. Meng hiervoor 3 eetlepels vegan mayonaise met 3 eetlepels mosterd, 1,5 eetlepel komijn, 3 eetlepels sojaroom (of bijvoorbeeld amandel- of rijstroom) en 8 eetlepels edelgistvlokken (of meer naar smaak).

Niet zo'n fan van bessen? Probeer ook eens perzik en peer. Lekker met wat balsamicostroop! 

Wilt u graag zelf de bodem maken? Bij WinkelGlutenvrij. nl zijn ook kant-en-klare mixen voor pizzabodems te bestellen.

Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat. nl



Product Id/EAN: 2662
Bedrijf: WinkelGlutenvrij.nl
Categorie: Recepten > Hoofdgerechten
Beschikbaarheid: Controleer via de link